Coaching begeleidt mensen op een positieve manier naar verandering en ontwikkeling

Het overbrugt de kloof tussen waar je staat en waar je heen wilt.
Er zijn vier coachingsthema’s:

Loopbaancoaching

Met meer overtuiging en vertrouwen eigen koers varen in werk en loopbaan. Je talenten leren kennen en benutten, je krachtige (soms wat verborgen) kant aanspreken, daarbij ondersteunt loopbaancoaching.

Wil je antwoorden op vragen als:

Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?
Wat kan en wil ik na deze baan en in deze levensfase doen?
Hoe vind ik weer een baan?
Wat past nu echt bij mij?
Hoe kan ik mijn werksituatie verbeteren?
Hoe moet ik omgaan met mijn baas?

Loopbaancoaching brengt je in contact met je diepere drijfveren, het geeft inzicht in je eigenheid en brengt je in contact met je krachtige kant. Een traject helpt je om scherp te stellen waar je heen wilt en ondersteunt bij het zetten van concrete stappen om je doel te bereiken.

Geïnteresseerd?
Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stress en burn-out coaching

Als je altijd druk en actief bent, en je vindt geen ontspanning meer of rust, dan kan het zo zijn dat je roofbouw pleegt op je lijf. Je raakt vermoeid, krijgt fysieke klachten, concentreren wordt lastig en je piekert je suf. Ga je daarmee door, dan kan het zijn dat je zo uitgeput raakt dat je opeens helemaal niets meer kan en burn-out out bent, opgebrand.

Wil je antwoorden op vragen als:

Hoe zorg ik voor een betere werk-privé balans?
Hoe houd ik het vol in deze baan?
Wat moet ik doen aan stressklachten?
Hoe kan ik terugkeren in mijn werk na een burn-out?

Stress en burn-out coaching ondersteunt je bij het hervinden van fysieke en mentale balans in je werk en leven. Eerst zorgen we dat de roofbouw stopt. Dan volgt eerst het fysieke herstel, je komt tot rust en leert te ontspannen. Vervolgens verkennen we samen de factoren die jou uitputten, waar je energie van krijgt en wat je kunt doen om gezond en evenwichtig door te gaan. Ook wordt je ondersteund bij het zetten van concrete stappen om in je werk terug te keren.

Door middel van een gevalideerde test wordt bij aanvang een grondige analyse gemaakt van de uitgangssituatie. Op basis daarvan wordt het begeleidingsplan opgesteld.

Voor begeleiding wordt de methode van het CSR Centrum gevolgd.

Geïnteresseerd?
Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Managementcoaching

Soms is het goed om bepaalde aspecten binnen je rol met een onafhankelijk coach tegen het daglicht te houden. Door te spiegelen en reflecteren op eigen visie, positie en leiderschap worden persoonlijke ontwikkeldoelen inzichtelijk en concreet.

Wil je reflecteren op eigen visie, positie en leiderschap en je professionaliteit als manager verbeteren? Dan is Managementcoaching een goede manier.

Managementcoaching geeft antwoorden op vragen als:

Hoe manage ik mijzelf in deze omgeving?
Hoe ga ik om met conflicten in het team?
Hoe kan ik anderen laten groeien?
Hoe kan ik mijn team beter begeleiden?
Hoe ga ik om met stressklachten en re-integratie na burn-out?

Managementcoaching is een individueel leerproces. Daarom wordt de inhoud, de duur en het tempo van het traject afgestemd op je persoonlijk leerbehoefte.

Geïnteresseerd?
Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Intervisie coaching

Wil je met gelijkwaardige professionals leren van praktijksituaties?
Zoek je een manier om intervisie een goede leeromgeving te laten zijn?
Wil je meer verbinding en samenwerking over werkissues met collega’s?

Intervisie is een leuke, veelzijdige en krachtige leermethode waarin de deelnemers (6 tot 8 personen) onder begeleiding van de coach en volgens een bepaalde methodiek, veel van elkaar kunnen leren. Het aantal begeleidingsbijeenkomsten is zo kort mogelijk en gericht op de volledige zelfstandigheid van de lerende intervisiegroep.

Bij intervisie kan het gaan om inhoudelijke vraagstukken (hoe pak ik een complex, inhoudelijk vraagstuk aan), maar vooral ook vraagstukken over samenwerking, projectaanpak, eigen invloed en overtuigingskracht, aanpak van conflicten en persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.

In principe kunnen alle vragen, problemen en dilemma’s die iedere deelnemer over haar werk heeft, aan de orde worden gesteld.

Bij intervisie gaat het om een gelijkwaardige leermethode: iedere deelnemer leert van anderen en draagt zelf ook kennis, werk- en levenservaring bij aan anderen. Dat maakt intervisie vaak - behalve leerzaam- ook tot een voedende samenwerkingservaring.

Degene die in de intervisie een vraagstuk inbrengt krijgt vaak niet alleen nieuwe verhelderende inzichten, maar vooral ook praktische suggesties voor concrete acties in de dagelijkse praktijk.

Geïnteresseerd?
Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

intervisie-dc2